Saltstraumen


Kalender
Ingen registrerte hendelser

                            VELKOMMEN TIL SALTSTRAUMEN MENIGHET    

                  

 

Juleandakt 2015

ET LYS TIL ÅPENBARING

Det er gamle Simeon som snakker slik. Han var en gammel mann. Klar til å dø. Han ble ledet til tempelet da Maria og Josef kom med sitt nyfødte barn dit slik skikken var. Det ble en gledens dag. Han fikk se Jesus. Og da hadde han sett alt han lengtet etter.

Jula er fulle av synsinntrykk. Koreografien er blitt omfattende. Nye elementer dukker stadig opp i feiringen av denne lysfesten. Av og til kan en undres på om den store stjerna blir borte, selv om vi fortsatt har stjerner i de fleste juletretoppene. Det bekymrer meg ikke så mye om det kan bli i overkant mye «stæsj».

For den som ønsker å se Jesus-barnet, har mye å hente i det store julemysteriet: At Gud har trådt inn i vår verden som et sårbart menneskebarn. Jesus gråt helt sikkert denne store dagen i tempelet. For Jesus ble omskåret slik skikken var. Jesus var et virkelig menneske. Og samtidig var han det store guddommelige lyset. Simeon skjønte nok ikke alle konsekvensene. Men han skjønte nok. Den nye tid var kommet. Guds lys ble synlig for alle som vil se – i Jesus Kristus.

Midt råd for julefeiringa er: Gjør som Simeon! Se etter Jesus. Lytt etter han i alle de vakre tekstene, i alle de vakre melodiene. Se etter han i alle illustrasjonene, i alle bildene og forestillingene.

Og jeg er sikker på at du skal få se han!

PS. Simeon var kommet til sitt livs ende. Det visste han. Jeg er kommet til enden på min tjeneste og skal i år feire jul et annet sted i Nordland/Sør-Hålogaland. Det er vemodig. Men lyset fra åpenbaringen i julebudskapet er det samme. Det får livet til å henge sammen tross alle endringer.

VELSIGNET JULEHØY MED BØNN OM FRED PÅ JORDA


Deres + Tor B Jørgensen

Åpen kirke på Tverlandet

Saltstraumen menighet vil fortsette å invitere til "Åpen stille kirke" i Tverlandet kirke hver første mandag i mnd.
Kirken vil være åpen mellom kl 20 - 21.30.
Her vil du få anledning til å bruke kirkerommet til en pustepause fra aktivitet, - til stillhet, meditasjon, refleksjon, eller bare tenne et lys om du ønsker det.

Les mer...


Dåp

Ønsker du å døpe barnet ditt? Her finner du oversikt over menighetens gudstjenester. Dåp meldes til Kirkekontoret på telefon 755 00 300

Les mer...


Trosopplæring i Saltstraumen menighet

"Bru førr tru" er navnet på menighetens trosopplæringsplan og inneholder en rekke arrangement for barn og ungdom i alderen 0-18 år.

Les mer...


Design og løsning © Seria